Abordarem qüestions essencials que estan constantment presents en els debats sobre les capacitats musicals: música i talent musical, genètic-innat-après o adquirit, beneficis de la música i, com habilitat, si és fruit d’una capacitat específica o el resultat d’una combinació de capacitats. El llenguatge musical, si és l’expressió del llenguatge universal del cervell, s’ha d’educar.
Ha estat mestre, director d’escola, professional de l’EAP de la Selva, Inspector d’Educació, Delegat Territorial, Inspector en Cap i coordinador de Diversitat i Orientació. Docent en la UNED en els graus de Psicologia i Educació Social. Col·laborador de la Universitat de Barcelona i de la Ramon Llull-Blanquera en Másters d’Atenció a la Diversitat i atenció precoç. Consultor de la UOC i exformador del Departament d’Educació. Col·laborador del Ministeri d’Educació de Panamà. Ha desenvolupat projectes d’estimulació del Talent en entorns vulnerables i de Plans d’Excel·lència Educativa en zones escolars del Baix Empordà.
Actualment dirigeix l’Observatori de les Altes Capacitats i tinc escrits cinc llibres i diversos articles sobre Diversitat i Altes Capacitats. El seu principal objectiu és divulgar l’existència de Talents i de la necessitat d’identificar-los per oferir les millors oportunitats i experiències perquè esdevinguin persones d’èxit. Ha intervingut en jornades musicals en nom del Departament d’Educació i ha col·laborat amb Prodiemus.